dinsdag 19 maart 2013

Healthy happy simple dips

Gezonde vrolijke en simpele dips!

Vrijdag vierde we Pepijn zijn 13de verjaardag.
Heerlijk was het om weer even in de keuken te kunnen staan.
Ik maakte vier heerlijke en gezonde 'smeerseltjes'.
Mijn dochter Linde maakte als vijfde een zalige quacamole, 
waar helaas (ik weet het, heel dom...) geen foto van heb gemaakt.
Wijn, stok of turksbrood erbij en feest kon beginnen!

1.) Auberginedip



 Gaatjes prikken in de aubergines. 30-45 minuten in de oven (200C).
Vruchtvlees eruit scheppen in de Magimix. Twee teentjes knoflook en tahinpasta (3 theelepels)
 erbij, naar smaak toevoegen: citroensap, olijfolie, zout, cayennepeper en komijnpoeder.
Mixen, klaar. Je kunt ook nog kikkererwten doorheen doen, 
dan krijg je een humus-auberginedip. Afkoelen in koelkast, klaar.


Het hartje is gemaakt van paprikapoeder. Je kunt natuurlijk ook een aubergine uitknippen ;-)
Zelf had ik ditmaal de aubergine iets te kort in de oven gedaan.
Dan wordt die wat wrang. Dus oven echt goed voorverwarmen!

2.) Venkeldip


Venkel in kleine blokjes snijden, samen met fijngesneden sjalotje en knoflook in de wokpan 
in warme olijfolie zachtjes bakken/sudderen. Als alles zacht en glazig is in de magimix doen.
Samen met blikje uitgelekte cannellinibonen, en naar smaak: citroensap, zout, en peper.
Even afkoelen. Heerlijk en supergezond!





3.) Artisjokdip



Dit is toch wel mijn grote favoriet!! En zo simpel!
Blikje artisjokharten laten uitlekken. In magimix, met brok (echte) fetakaas, zachte roomkaas,
 handvol verse bieslook, citroenschilletjes en zeezout en zwarte peper. Mixen, klaar!
Je kunt ook geitenkaas gebruiken, is ook heel lekker!
Sterretje is van bieslook :-)





4.) Zalmdip



Deze tip was het snelste op!
(Pakje) gerookte zalm, (twee pakjes) roomkaas, verse bieslook, 
citroensap, zeezout (niet teveel de gerookte zalm is al heel zout) en verse zwarte peper.
Allemaal mixen in de magimix. Afkoelen in de koelkast. 


Voor alle dips geldt niet te lang mixen. 
De textuur moet nog wel enigszins herkenbaar bijven.


Wie weet eet ik ze binnenkort weer bij iemand anders :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen